Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

XARRADA J. MONTERDE

PETJADES
QUINA VELA UNA IMATGE?

591A9029

En mirar una imatge, entre moltes altres coses, és recordar el viscut. Mentres la contemplem, una mar d'idees i reminiscències de temps perduts emergixen en la nostra consciència. Este pensament li dona veu a la imatge. En escoltar-la tenim l'oportunitat de reinterpretar-nos i entendre'ns com a societat i com a individus.

Els meus projectes, Nemini Parco, Ullal i Maqui giren entorn de la postguerra espanyola, concretament a la comarca del Maestrazgo. Un dels períodes més durs de la nostra història. La instauració de la dictadura franquista, la fam i la pobresa van marcar aquells anys. Un món majoritàriament rural, on malgrat totes les dificultats, polítiques i econòmiques, els nostres avantpassats van posar els fonaments de la nostra societat actual.

Conversar amb les imatges és una manera, al costat de la lectura i altres mitjans, de recuperar eixa part oblidada o silenciada de la nostra història. Tota esta memòria que emergix d'este diàleg és essencial per a construir el nostre futur. En Maqui, l'historiador Raül González Devís escriu “… un passat sense el qual no es pot entendre el nostre present.”

 

jesusmonterde.com

festivalojosrojos.com/jesus-monterde

DATA DE LA XARRADA
26 Octubre 2024

HORARI:
12.30 h.

LLOC
Museu Soler Blasco

DIRECCIÓ:
Carrer Primicies, 1 - Xàbia/Jávea