27 julio, 2021

VISIONAT DE PORTFOLIOS

ES  |  EN

 

Per primera vegada a Xàbia, dins de les activitats programades en aquesta edició, incloem una sessió de visionat de portafolios, donant   els fotògrafs l'oportunitat que professionals  revisen  els seus treballs.El visionat de portfolios és una eina, molt recomanable perquè l'autor reba un feedback per part de persones especialitzades en l'àmbit fotogràfic, des de consells per a poder acabar un treball, donar-li en enfocament diferent, o per a saber quines eixides pot tindre un projecte una vegada acabat. Com exposar un treball, a qui manar-li el nostre treball, aquestes i molts més dubtes són les que ens solucionaren aquests professionals.

En aquest visionat, podràs mostrar el teu projecte a 6 experts del món de la fotografia i la gestió cultural, interactuar amb altres fotògrafs  i compartir experiències. Cada expert, li dedicara uns 20 minutos a cada autor.

El format que hem triat per a fer el visionat és el Portfolio walk en el qual es se seleccionen 20 participants per a presentar el seu treball. Posarem a la disposició dels participants unes taules en les quals poder mostrar el seu projecte.

De tots els treballs, entre  els experts, es triarà  un treball per a fer-li un seguiment i per a exposar-lo en la pròxima edició del Festival Ulls Rojos.

A quines esperes? Tens temps d'apuntar-te fins al 21 de setembre

 

Qui pot presentar-se?

El visionat està obert a totes les nacionalitats, sense límit d'edat. No es tindrà en compte el CV dels autors que es presenten.

Com presentar-se?

Els fotògrafs que vulguen participar en el visionat de portfolios, manaran un mínim de 10 i un màxim de 15 imatges d'un mateix tema, en format PDF (que no pese més de 15Mb), al correu festivalojosrojos@gmail.com. En l'assumpte s'escriurà VISIONAT. S'inclourà el nom de l'autor, el títol del projecte, i un breu text de no més de 1000 caràcters sobre el tema que es presenta

Inscripció

Per a poder inscriure's, els aspirants hauran de fer un ingrés de 10€ en el compte del festival per a córrer amb les despeses de gestió. Si eres un dels 20 seleccionats, se't comunicara per email el 22 de setembre de 2021.

Si reps la comunicació, hauràs de fer un ingrés de 40€ (destinat a les dietes dels experts), la qual cosa et donarà dret a assistir al visionat. el 2 d'octubre de 2021

Portfolios per al visionat

Els portfolios finalistes, es presentaran el format físic. En paper, a la grandària que considere l'autor. No s'acceptaran treballs presentats en tauletes o portatiles. El treball que es presenta al visionat ha de ser el presentat en inscriure's.

Premi

Dels projectes visionats se seleccionarà un únic projecte, que serà premiat amb la possibilitat de  exposar en la IV edició del Festival Ulls Rojos. La decisió correra a càrrec dels visionadores i serà inapel·lable.

Drets d'imatge

Els autors dels treballs finalistes del visionat cederan els seus drets d'imatge a l'organització amb l'única fi de publicitar i informar de l'esdeveniment. També per a promocionar el Festival Ulls Rojos en aquesta o futures edicions o qualsevol activitat sense ànim de lucre relacionada amb el Festival.

Normes generals

La participació en aquest esdeveniment significa que s'accepten les bases d'aquesta.

L'organització decidirà el que estime més convenient en el no previst en les presents bases.

L'organització no cobreix les despeses de desplaçament, estada i allotjament dels finalistes.

 

 

 

VISIONADORS

 

DATA DEL TALLER

19 Setembre

LLOC

Casa de Cultura

DIRECCIÓ:
Plaça de Baix, 6, Xàbia

HORARI:
Dissabte:  Matí 10h a 14h

 

 

red EDU OCT 020 41

EDUARDO D'ACOSTA

És fotògraf, investigador, divulgador i docent especialitzat en fotografia contemporània, noves tendències fotogràfiques, usos de la imatge i autors de la perifèria.

Professor de fotografia des de fa 20 anys. Titular a l'Escola d'Art de Sevilla des de 2005 on imparteix “Projectes de fotografia” i “Teoria de la fotografia” en el Cicle de Grau Superior de Fotografia i “Fotografia narrativa: el fotolibro” en els Estudis Superiors de Disseny Gràfic.

Divulgador i comunicador de diferents visions de la fotografia ha impartit en els últims 10 anys més de 250 cursos i tallers per tota la geografia nacional i de manera telemàtica.

A més de xarrades i conferències en diferents universitats, festivals i congressos de fotografia.

IMG_5307.p_s_

MARISA GIMÉNEZ SOLER

Des de fa 25 anys treballa en el món de l'art contemporani i de la gestió cultural. Ha exercit la seua labor en galeries i espais d'art (Fons Cartógraficos, Galeria Bretó, Castalia Iuris...)

Com a comissària independent, ha realitzat exposicions en diversos museus (Museu Reina Sofia de Madrid, Muvim i Centre del Carmen de València, Museu de Puigcerdà) i en altres institucions com en la Universitat de València, Conselleria de Cultura, Universitat Politècnica de València...

En l'actualitat, treballa en la Fundació Giménez Lorente de la Universitat Politècnica de València com a coordinadora d'activitats culturals, dirigeix la sala d'exposicions del Museu del Rus a Alarcón, Conca, co-dirigeix el club cultural Dotze Illes al costat de Teté Mestressa, entre altres activitats.

Lucia-Morate

LUCÍA MORATE

La seua obra ha sigut seleccionada, premiada i exposada en diversos festivals i museus. Centre Portugués de Fotografia, Artendencias, Pati Herreriano, CEART, Nexofoto, comissariat Photoespaña, Festival Granada Pa-ta-ta…

Ha coordinat i coordina projectes de cultura. Coordina i organitza gran part de les activitats i comissària exposicions en el Festival PhotoAlicante. Ha coordinat projectes fotogràfics per al Ministeri de Cultura en 15 Museus Estatals. I va ser membre fundador de 10×15, revista de Fotografia Contemporània.

És professora i tutora en el Títol Expert de Fotografia Contemporània de la Universitat d'Alacant. Alhora que ha impartit nombroses conferències en Centres d'Art i xarrades en Universitats, Madrid, Granada, Alacant, Cadis…

 

Mike Steel

MIKE STEEL

Fotògraf i gestor cultural, actualment realitza la gestió i comissariat del Festival Ulls Rojos al costat de Mili Sánchez.

Comença la seua carrera com a ajudant de Julian Hawkins a Londres. Allí fotografia els primers concerts. S'instal·la a Madrid on treballa per a premsa i revistes. Treballa per a l'Agència EFE cobrint el conflicte de Colòmbia. Torna a Madrid on treballa per a l'editorial Anaya publicant múltiples guies de viatges.

Exposa el seu treball personal en diverses galeries de Madrid, Castelló, València, Santander. La col·lecció Entrefotos publica el seu llibre "Myself when I am real". Crea al costat de Mili Sánchez l'exposició col·lectiva dedicada a l'erotisme "Interruptus”. S'embarca en el projecte Revista Ojos Rojos (amb Mili Sánchez) dedicat a la fotografia espanyola i llatinoamericana. Actualment co-director del Festival Ojos Rojos de fotografia amb seu a Xàbia y Dénia.

 

 

26-08

MILI SÁNCHEZ

A mitjan 90 obri el seu estudi de fotografia a Madrid treballant durant més d'una dècada regularment en premsa, publicitat, moda i decoració en les principals publicacions i agències del país.

Coordina i comissaria al costat de Mike Steel l'exposició anual multidisciplinària INTERRUPTUS (Madrid, València i Santander) durant 7 edicions. En 2012 es trasllada a viure al poble de Xàbia a Alacant des d'on treballa en la direcció, disseny i continguts de la revista digital de fotografia OJOS ROJOS durant 6 anys.

Treballa com a docent impartint tallers de fotografia contemporània, llenguatge visual, història de la fotografia i projectes fotogràfics.

Des de 2019 organitza al costat de Mike Steel el Festival de Fotografia Espanyola i Llatinoamericana Ojos Rojos.

lluis romero

LLUIS ROMERO QUILES

Professionalment es dedica a la gestió cultural a l'Ajuntament de Gandia, actualment com a director de la Universitat Popular i responsable d'exposicions.

Ha treballat de coordinador d'esdeveniments i mostres artístiques, entre ells (“Els paisatges del Tirant”, de Gabriel Cualladó, Joan Fontcuberta, Cristina Gª Rodero, Manolo Laguillo, Manel Esclusa i Amèrica Sánchez, IVAM 1990; “La pell del territori” de Xavier Mollà, 1999).

En el camp de la imatge, ha dirigit diversos documentals entre els quals destaquen “Imatges per al rècord. Gandia 1920-1970” (1997y, “Dels bombes a l’exili” (2002); És coautor del llibre “En blanc i negre”, una història de Gandia en imatges i autor de les fotografies del llibre “la Drova”, amb textos de Josep Piera; com a fotògraf ha col·laborat en una primera etapa fent reportatges per a diaris i revistes (Diari de València, Canigó, Ullal, etc.) per a posteriorment realitzar algunes mostres individuals i col·lectives amb obres personals. Ha publicat fotolibros en autoedicions amb les seues obres. Ha sigut impulsor d'iniciatives relacionades amb la fotografia i la seua difusió com el FotoespaiGandia, i la col·lecció de llibres “Tres i no cap de bestiar” de l'Editorial Tívoli.