Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un pequeño-gran proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde lxs maestrxs a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural, generacional o experimental, siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike Steel
+34 691 20 63 79 / Cristina
+034 965 349 476
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

VISIONAT DE PORTFOLIOS

 

Després de l'èxit d'assistència en el primer visionat Ojos Rojos i amb el compromís per part del festival de mostrar en aquesta edició dos projectes seleccionats;  dins de les activitats programades en aquesta edició, incloem de nou una sessió de visionat de portfolios, donant a  fotògrafs i fotògrafes l'oportunitat que professionals revisen els seus treballs. Aquesta vegada es farà per primera vegada a Dénia.

El visionat de portfolios és una eina, molt recomanable perquè l'autor/a reba un feedback per part de persones especialitzades en l'àmbit fotogràfic, des de consells per a poder acabar un treball, donar-li en enfocament diferent, o saber quines eixides pot tindre un projecte una vegada acabat. Com exposar un treball, a qui manar-li el nostre projecte, aquestes i molts més dubtes són les que ens solucionaren aquests professionals.

En aquest visionat, podràs mostrar el teu projecte a 5 expert/as del món de la fotografia i la gestió cultural, interactuar amb altres fotògrafs i fotògrafes, i compartir experiències. Cada expert/a, li dedicara uns 20 minutos a cada autor/a.

El format serà de visionat col·lectiu. Es veuran els treballs dels 20 participants seleccionats. Un a un, passaran per la taula per a presentar els seus projectes que els altres assistents podran veure en una pantalla i escoltar les valoracions dels visionadors.

De tots els treballs, entre el/as expert/as, es triarà un treball per a fer-li un seguiment i per a exposar-lo en la pròxima edició del Festival Ojos Rojos Rojos.

A quines esperes? Tens temps d'apuntar-te fins a l'27 de març  a les 24.00h.

 

Qui pot presentar-se?

El visionat està obert a totes les nacionalitats, sense límit d'edat. No es tindrà en compte el CV dels autors que es presenten.

 

Com presentar-se?

Els fotògrafs que vulguen participar en el visionat de portfolios, manaran un mínim de 10 i un màxim de 15 imatges d'un mateix tema, en format PDF (que no pese més de 15Mb), al correu proyectosojosrojos@gmail.com. En l'assumpte s'escriurà VISIONAT. S'inclourà el nom de l'autor/a, el títol del projecte, i un breu text de no més de 1000 caràcters sobre el tema que es presenta

Inscripció

Per a poder inscriure's, el/as aspirants hauran de fer un ingrés de 10€ en el compte del festival per a córrer amb les despeses de gestió i preselecció. Si eres un/a dels 20 seleccionat/as, se't comunicara per email el 29 de març de 2022

Si reps la comunicació, hauràs de fer un ingrés de 40€ (destinat a les dietes dels experts), la qual cosa et donarà dret a assistir al visionat. el 2 d'abril de 2022

Portfolios per al visionat

Els portfolios finalistes, es presentaran el format físic. En paper, a la grandària que considere l'autor/a. No s'acceptaran treballs presentats en tauletes o portàtils. El treball que es presenta al visionat ha de ser el presentat en inscriure's.

Premi

Dels projectes visionats se seleccionarà almenys un projecte, que serà premiat amb la possibilitat d'exposar en la V edició del Festival Ojos Rojos (del visionat 2021 es van seleccionar dos treballs). La decisió serà a càrrec del/as visionadors/es i serà inapel·lable.

El projecte guanyador rebrà un premi econòmic de 400,00€(IVA inclòs) que s'utilitzarà exclusivament per a la impressió del projecte presentat en el laboratori professional Visualkorner que actua com sponsor del premi.

Drets d'imatge

El/as autore/as dels projectes finalistes del visionat cediran els seus drets d'imatge a l'organització amb l'única fi de publicitar i informar de l'esdeveniment. També per a promocionar el Festival Ojos Rojos en aquesta o futures edicions o qualsevol activitat sense ànim de lucre relacionada amb el Festival.

Normes generals

La participació en aquest esdeveniment significa que s'accepten les bases d'aquesta.

L'organització decidirà el que estime més convenient en el no previst en les presents bases.

L'organització no cobreix les despeses de desplaçament, estada i allotjament dels finalistes.

 

VISIONADORS

DATA DEL TALLER
2 Abril

LLOC
Casa de La Paraula. Balearia Port
Dénia

DIRECCIÓ:
Estación Marítima, S/N

HORARI:
Dissabte: Matí 10h a 14h
Vesprada 16h. a 20h.

red EDU OCT 020 41

EDUARDO D'ACOSTA

És fotògraf, investigador, divulgador i docent especialitzat en fotografia contemporània, noves tendències fotogràfiques, usos de la imatge i autors de la perifèria.

Professor de fotografia des de fa 20 anys. Titular a l'Escola d'Art de Sevilla des de 2005 on imparteix "Projectes de fotografia" i "Teoria de la fotografia" en el Cicle de Grau Superior de Fotografia i "Fotografia narrativa: el fotolibro" en els Estudis Superiors de Disseny Gràfic.

Divulgador i comunicador de diferents visions de la fotografia ha impartit en els últims 10 anys més de 250 cursos i tallers per tota la geografia nacional i de manera telemàtica.

A més de xarrades i conferències en diferents universitats, festivals i congressos de fotografia.

tania castro

TANIA CASTRO

Fotoperiodista, gestora cultural, comissària, docent i comunicadora.Com a fotoperiodista va formar part de l'equip gràfic del Diari El País durant setze anys, des de fa sis anys exerceix com a fotoperiodista freelance col·laborant amb revistes internacionals com Hesamag o realitzant reportatges per a entitats públiques o privades com la European Climate Foundation.Fundadora i directora del Festival Internacional de Fotoperiodisme, PhotOn Festival; cofundadora de PHEN ( Photo European Network), cofundadora de FOC, xarxa de festivals espanyols. Co fundadora i coordinadora de Clic a l'Horta i Clic al Mercat. Coordinadora de diversos projectes fotogràfics com a Mirades Alhambra, per a Rambleta i Cerveses Alhambra.

Ha comissariat més de quaranta exposicions per al seu festival, però , a més, per a la Universitat de València, Les Naus centre d'innovació, La Rambleta o el Museu Valencià d’Etnologia i compta amb diversos comissariats editorials.

joseluiscarrillo

JOSE LUIS CARRILLO

Fotògraf establit a Alacant, director de l'escola de fotografia Mistos i co-director del Títol d'Expert en Fotografia Contemporània de la Univ. d'Alacant.

Amb una trajectòria de més de 20 anys com a fotògraf, s'ha especialitzat en la fotografia documental contemporània posant el focus d'atenció en temes universals de la nostra geografia i història social.

 

 

Mike Steel

MIKE STEEL

Fotògraf i gestor cultural, actualment realitza la gestió i comissariat del Festival Ulls Rojos al costat de Mili Sánchez.

Comença la seua carrera com a ajudant de Julian Hawkins a Londres. Allí fotografia els primers concerts. S'instal·la a Madrid on treballa per a premsa i revistes. Treballa per a l'Agència EFE cobrint el conflicte de Colòmbia. Torna a Madrid on treballa per a l'editorial Anaya publicant múltiples guies de viatges.

Exposa el seu treball personal en diverses galeries de Madrid, Castelló, València, Santander. La col·lecció Entrefotos publica el seu llibre "Myself when I am real". Crea al costat de Mili Sánchez l'exposició col·lectiva dedicada a l'erotisme "Interruptus". S'embarca en el projecte Revista Ojos Rojos (amb Mili Sánchez) dedicat a la fotografia espanyola i llatinoamericana. Actualment co-director del Festival Ojos Rojos de fotografia amb seu a Xàbia y Dénia.

 

 

26-08

MILI SÁNCHEZ

A mitjan 90 obri el seu estudi de fotografia a Madrid treballant durant més d'una dècada regularment en premsa, publicitat, moda i decoració en les principals publicacions i agències del país.

Coordina i comissaria al costat de Mike Steel l'exposició anual multidisciplinària INTERRUPTUS (Madrid, València i Santander) durant 7 edicions. En 2012 es trasllada a viure al poble de Xàbia a Alacant des d'on treballa en la direcció, disseny i continguts de la revista digital de fotografia OJOS ROJOS durant 6 anys.

Treballa com a docent impartint tallers de fotografia contemporània, llenguatge visual, història de la fotografia i projectes fotogràfics.

Des de 2019 organitza al costat de Mike Steel el Festival de Fotografia Espanyola i Llatinoamericana Ojos Rojos.