Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

VISIONAT DE PORTFOLIOS

Visionat de l'any passat

 

Després de l'èxit d'assistència en els visionats en anteriors edicions, i amb el compromís per part del festival de triar un portfolio per a mostrar-lo en la següent edició, - en aquesta edició el projecte triat de l'edició anterior (Madafaka & The Toxic Kiwis)- incloem de nou una sessió de visionat de portfolios, donant a fotògrafs i fotògrafes l'oportunitat que professionals revisen els seus treballs.

El visionat de portfolios és una eina, molt recomanable perquè l'autor/a reba un feedback per part de persones especialitzades en l'àmbit fotogràfic, des de consells per a poder acabar un treball, donar-li en enfocament diferent, o saber quines eixides pot tindre un projecte una vegada acabat. Com exposar un treball, a qui manar-li el nostre projecte, aquestes i molts més dubtes són les que ens solucionaren aquests professionals.

En aquest visionat, podràs mostrar el teu projecte a 5 expert/as del món de la fotografia i la gestió cultural, interactuar amb altres fotògrafs i fotògrafes, i compartir experiències. Repetim amb dos dels *visionadores de l'any passat, Tania Castro i Eduardo D'*acosta, per la seua gran professionalitat i respecte amb els treballs vistos, pels boníssims comentaris que rebem per part del/as assistents sobre ells, i pel divers de les seues opinions, la qual cosa enriqueix el feedback que reben els participants. Enguany comptarem amb la presència de Camino Laguillo. Una ullada a la seua biografia i CV i comprendreu que és la persona ideal per a aquesta labor. Acompanyaren als convidats, els directors del festival Mili Sánchez i Mike Steel.

Els experts/as, li dedicara uns 20 minutos a cada autor/a.

El format serà de visionat col·lectiu. Es veuran els treballs dels 20 participants seleccionats. Un a un, passaran per la taula per a presentar els seus projectes, que els altres assistents podran veure en una pantalla i escoltar les valoracions dels *visionadores durant una jornada sencera. A més cada visionat quedarà gravat i es donarà a posteriori a cada participant la seua intervenció, una cosa molt útil per a poder tornar a revisar els comentaris amb calma.

De tots els treballs, entre el/as expert/as, es triarà un projecte per a fer-li un seguiment i per a exposar-lo en la pròxima edició del Festival Ojos Rojos.

A quines esperes? Tens temps d'apuntar-te fins a l'11 de abril  a les 24.00h.

 

Qui pot presentar-se?

El visionat està obert a totes les nacionalitats, sense límit d'edat. No es tindrà en compte el CV dels autors que es presenten.

 

Com presentar-se?

Els fotògrafs que vulguen participar en el visionat de portfolios, manaran un mínim de 10 i un màxim de 15 imatges d'un mateix tema, en format PDF (que no pese més de 15Mb), al correu proyectosojosrojos@gmail.com. En l'assumpte s'escriurà VISIONAT. S'inclourà el nom de l'autor/a, el títol del projecte, i un breu text de no més de 1000 caràcters sobre el tema que es presenta

Inscripció

Per a poder inscriure's, el/as aspirants hauran de fer un ingrés de 10€ en el compte del festival per a córrer amb les despeses de gestió i preselecció. La fi del termini d'inscripció és l'11 d'abril. Si eres un/a dels 20 seleccionat/as, se't comunicara per email el 15 Abril de 2023

Si reps la comunicació, hauràs de fer un ingrés de 40€ (destinat a les dietes dels experts), a través del mateix botó del formulari,la qual cosa et donarà dret a assistir al visionat el 22 d'abril de 2023

Portfolios per al visionat

Els portfolios finalistes, es presentaran el format físic. En paper, a la grandària que considere l'autor/a. No s'acceptaran treballs presentats en tauletes o portàtils. El treball que es presenta al visionat ha de ser el presentat en inscriure's.

Premi

Dels projectes visionats se seleccionarà almenys un projecte, que serà premiat amb la possibilitat d'exposar en la 6ª edició del Festival Ojos Rojos (del visionat 2021 es van seleccionar dos treballs). La decisió serà a càrrec del/as visionadors/es i serà inapel·lable.

El projecte guanyador rebrà un premi econòmic de 400,00€(IVA inclòs) que s'utilitzarà exclusivament per a la impressió del projecte presentat en el laboratori professional Visualkorner que actua com sponsor del premi.

Drets d'imatge

El/as autore/as dels projectes finalistes del visionat cediran els seus drets d'imatge a l'organització amb l'única fi de publicitar i informar de l'esdeveniment. També per a promocionar el Festival Ojos Rojos en aquesta o futures edicions o qualsevol activitat sense ànim de lucre relacionada amb el Festival.

Normes generals

La participació en aquest esdeveniment significa que s'accepten les bases d'aquesta.

L'organització decidirà el que estime més convenient en el no previst en les presents bases.

L'organització no cobreix les despeses de desplaçament, estada i allotjament dels finalistes.

 

VISIONADORS

DATA DEL TALLER
22 Abril

LLOC
Ca Lambert - Xàbia

DIRECCIÓ:
Carrer Major, 40

HORARI:
Dissabte: Matí 10h a 14h
Vesprada 16h. a 20h.

camino laguillo retrato-OJOSROJOS

CAMINO LAGUILLO

És fotògrafa, videoartista i docent especialitzada a impartir cursos de procés creatiu del projecte fotogràfic.

Ha exposat el seu treball individualment en galeries com La New Gallery, Madrid, Valid Foto, a Barcelona, Sala Kursala a Cadis; participat en fires internacionals com Photooff (Paris), Berliner_Lliste (Berlin), MadridFoto, entre altres, i de les seues exposicions col·lectives pot destacar-se 31Women in Art Photography en Hasted Kraeutler Gallery a Nova York.

La seua publicació Inward (quadern Kursala N24) va ser seleccionada entre els millors fotolibros de Photoespaña.

Comunicadora i divulgadora, participa en conferències i imparteix tallers de fotografia, destacant el curs presencial i en línia ´de l'afició a la creació´ per al Centre Andalús de la Fotografia (CAF) a Màlaga i Almeria.

eduardo dacosta-fetivalojsorojos

EDUARDO D'ACOSTA

És fotògraf, investigador, divulgador i docent especialitzat en fotografia contemporània, noves tendències fotogràfiques, usos de la imatge i autors de la perifèria.

Professor de fotografia des de fa 20 anys. Titular a l'Escola d'Art de Sevilla des de 2005 on imparteix "Projectes de fotografia" i "Teoria de la fotografia" en el Cicle de Grau Superior de Fotografia i "Fotografia narrativa: el fotolibro" en els Estudis Superiors de Disseny Gràfic.

Divulgador i comunicador de diferents visions de la fotografia ha impartit en els últims 10 anys més de 250 cursos i tallers per tota la geografia nacional i de manera telemàtica.

A més de xarrades i conferències en diferents universitats, festivals i congressos de fotografia.

tania castro

TANIA CASTRO

Fotoperiodista, gestora cultural, comissària, docent i comunicadora.Com a fotoperiodista va formar part de l'equip gràfic del Diari El País durant setze anys, des de fa sis anys exerceix com a fotoperiodista freelance col·laborant amb revistes internacionals com Hesamag o realitzant reportatges per a entitats públiques o privades com la European Climate Foundation.Fundadora i directora del Festival Internacional de Fotoperiodisme, PhotOn Festival; cofundadora de PHEN ( Photo European Network), cofundadora de FOC, xarxa de festivals espanyols. Co fundadora i coordinadora de Clic a l'Horta i Clic al Mercat. Coordinadora de diversos projectes fotogràfics com a Mirades Alhambra, per a Rambleta i Cerveses Alhambra.

Ha comissariat més de quaranta exposicions per al seu festival, però , a més, per a la Universitat de València, Les Naus centre d'innovació, La Rambleta o el Museu Valencià d’Etnologia i compta amb diversos comissariats editorials.

Mike Steel

MIKE STEEL

Fotògraf i gestor cultural, actualment realitza la gestió i comissariat del Festival Ulls Rojos al costat de Mili Sánchez.

Comença la seua carrera com a ajudant de Julian Hawkins a Londres. Allí fotografia els primers concerts. S'instal·la a Madrid on treballa per a premsa i revistes. Treballa per a l'Agència EFE cobrint el conflicte de Colòmbia. Torna a Madrid on treballa per a l'editorial Anaya publicant múltiples guies de viatges.

Exposa el seu treball personal en diverses galeries de Madrid, Castelló, València, Santander. La col·lecció Entrefotos publica el seu llibre "Myself when I am real". Crea al costat de Mili Sánchez l'exposició col·lectiva dedicada a l'erotisme "Interruptus". S'embarca en el projecte Revista Ojos Rojos (amb Mili Sánchez) dedicat a la fotografia espanyola i llatinoamericana. Actualment co-director del Festival Ojos Rojos de fotografia amb seu a Xàbia y Dénia.

 

 

26-08

MILI SÁNCHEZ

És fotògrafa, docent i gestora cultural. Ha treballat en moda, reportatge, retrat i publicitat amb els més importants mitjans del país durant dues dècades.

Ha coordinat i comissariat al costat de Mike Steel l'exposició anual multidisciplinària INTERRUPTUS (Madrid, València i Santander) durant 7 edicions.

En 2012 es trasllada a viure al poble de Xàbia a Alacant des d'on treballa en la direcció, disseny i continguts de la revista digital de fotografia OJOS ROJOS durant 6 anys.

Actualment compagina treballs fotogràfics amb la seua labor com a docent impartint tallers de fotografia contemporània, llenguatge visual, història de la fotografia i projectes fotogràfics.

Des de 2019 codirigeix al costat de Mike Steel el Festival Ojos Rojos.