Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

YOLANDA DOMÍNGUEZ

ES | EN

Little Black Dress

En col·laboració amb l'Ajuntament de la Xara, vam presentar aquesta exposició fora de l'Festival (Festival off) amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Little Black Dress

LBD és l'abreviatura de «Little Black Dress», un terme fashionista que es refereix a un vestit negre, curt i versàtil que qualsevol dona hauria de tindre en el seu fons d'armari.

Aquest projecte tracta sobre la influència i la pressió que exerceixen els cànons del món de la moda en la construcció del cos femení. En els seus inicis la moda era feta a mida de cada clienta: el sastre confeccionava els vestits del dissenyador adaptant-los al cos de cada dona. Amb l'arribada de la producció industrial, les peces comencen a fabricar-se en massa donant lloc al «prêt-à-porter» (peces llestes per a ser portades). Les talles predefinides plantegen un canvi significatiu: a partir d'aquest moment és el cos de la dona el que ha d'adaptar-se a la forma del vestit i no a l'inrevés. Des de llavors les col·leccions, els catàlegs i les desfilades es presenten en una única talla: la 38 europea. El model de dona blanca, jove i prima es converteix en l'estereotip i s'estén també al cinema, la televisió i els mitjans de comunicació, invisibilitzant la diversitat del cos femení quant a talles, formes, raça i edat.

Per a aquest projecte Yolanda Domínguez ha triat un LBD (Little Black Dress) de la talla 38 d'una marca de fast fashion. Amb aqueix vestit està fotografiant a dones de totes les talles, races i edats amb l'objectiu de generar un imaginari que mostre la diversitat dels cossos en contraposició al model limitant. A algunes dones el vestit els queda xicotet, a altres gran, però totes posen en actitud de poder i orgulloses del seu cos.

La proposta, mai abans exposada, consisteix en una mostra d'aquestes imatges, accessibles després de passar per una instal·lació d'emprovadors, aqueixos espais simbòlics en els quals les persones ens enfrontem al conflicte entre la nostra pròpia imatge i la que ens dicta la moda. Els visitants hauran de dialogar amb sentiments tan diferents com els complexos, els desitjos, la culpa, l'acceptació…

Una reflexió sobre gènere i consciència social.
Una mirada crítica a la representació de la dona en la moda.
Una invitació a abraçar la diversitat.

 

Pla del recorregut de l'exposició

 

DATA D'INAUGURACIÓ
8 Marzo 2021

DATA DE CLAUSURA
4 Abril 2021