Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

TALLER ROCIO BUENO

CONSTRUIR SOBRE LES CENDRES DEL ALBÚM FAMILIAR

ROCIO-BUENO4 FESTIVALOJOSROJOS

És la fotografia només una manera de recordar i perpetuar un passat? o amb ella podem actualitzar-ho i reflexionar des del present per a construir un relat alternatiu?

La naturalesa fragmentària i anacrònica de l’àlbum familiar ens ofereix la possibilitat de múltiples lectures per a crear una narració diferent, un nou cos d’imatges re- significades en el present. El caràcter polisèmic de la fotografia ens permet establir un diàleg amb la imatge per a revelar el que no mostra, la qual cosa està latent i completar el que es veu. Es tracta d’abandonar la seua literalitat i generar noves narratives. Fer cremar les imatges i retornar-les a la vida amb un significat amplificat.

Les fotografies de l’àlbum familiar ens mostren el passat, però el que sentim i fem amb elles tenen a veure amb present.

En el taller treballarem amb fotografies de l’àlbum familiar, propi o alié, i crearem, a través d’intervencions en elles, un relat alternatiu connectat amb la intuïció i la interpretació que donem al passat des del present.

Utilitzarem l’àlbum familiar com a recurs per a repensar la manera en què es construeixen els relats i construir el nostre propi.

Dirigit al públic en general.
Duració: 1 sessió de 4 hores.

 

Programa:

Breus notes sobre la fotografia familiar, la memòria, el gest i les emocions.
Referències de treballs relacionats amb fotografia d’arxiu intervinguda.
Exercicis pràctics d’intervenció sobre fotografies d’arxiu, amb diversastécnicas i elements aportats per la ponent, per a construir amb elles un relat.
Compartir resultats. Aforament:
Mínim 4 persones
màxim 12 persones

 

COST PER MATRÍCULA: 60€

 

rociobueno.com

festivalojosrojos.com/rocio-bueno

 

 

CASTELLANO

DATA DEL TALLER

26 Març 2023

LLOC

Ca Lambert

DIRECCIÓ: 

Carrer Major, 40 – Xàbia

HORARI:
Diumenge: Matí 9.30h. a 13.30h.