Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

LESLIE SEARLES

 

QUI INICIA AQUEST INCENDI?

BG4A7596Colombia Percy 8

 

 

Estem enfront d'una fotografia que abans que registrar la realitat prefereix assetjar-la, posant a prova la seua consistència. Què tan real és el real? Que tangible és el que veiem? Leslie Searles recela de l'aparença de les coses i pretén calar el visible amb la càmera fotogràfica. Això la porta a treballar en locaciones situades en els marges del món modern, en aqueixos espais limítrofs on les dades del present són difícils de precisar i una persona qualsevol refulge per la seua senzilla bellesa i la seua humana perplexitat, transfigurant amb la seua sola presència l'instant ordinari en temps ritual i transcendent. Per a això s'allunya o s'acosta, a un pam, dels objectes que li interessa escodrinyar, usualment persones i entorns naturals o paratges en els quals del “edificat” només queden enderrocs. És en aqueixes condicions de fragilitat o precarietat material o de bellesa natural que la realitat tendeix a revelar el seu sentit. Sota aqueixa mirada unes brases poden assemblar una constel·lació, una pedra cansada pot ser també un llaura de sacrifici, una immersió nocturna una cerimònia de redempció, dues parpelles una vulva de negra llum.

Aquesta selecció d'imatges ens parla també del pelegrinatge requerit per a realitzar-les, del periple que habilita la seua captura. Ens arrisquem a afirmar que en el cas de Leslie Searles va ser la seua compulsió de caminant la que va precedir a la seua vocació d'indagar sobre el visible mitjançant el llenguatge de la fotografia.

Manuel Munive M.
Desembre, 2022.

 

Leslie Searles – Arequipa -Perú(1978)

Leslie Searles va estudiar Ciències de la Comunicació amb especialització en Cinema en la Universitat de Lima, i fotografia en The London College of Communication de Londres. El seu treball es desembolica entre el documental, i l'art amb interés en cultures originàries. Va treballar en el staff del diari el Comerç entre els anys 2009-2013, i actualment desenvolupa diversos projectes editorials per a empreses i ONG´s com la Onu, Save the Children, Oxfam, Giz, entre altres. Col·labora amb el portal de periodisme d'investigació Ull Públic i Salut amb Lupa. Ha obtingut el premi del jurat en els Poy Latam, en el 2013 i el 2015, en la categoria a millor llibre, i plataforma multimèdia respectivament.Ha publicat el llibre Piruw al costat del fotògraf Musuk Nolte. I en el 2021 va publicar el llibre Qui Inicia aquest incendi? amb l'editorial espanyola Debacle Ediciones. EN el 2015 va ser part de la Trobada de Fotografia Guyana, amb el reportatge La tercera Frontera, sobre la migració haitiana al Brasil. En el 2018 va participar de l'Exposició Col·lectiva Africamericanos comissariada per Claudi Carreras en el Centre de la Imatge a la Ciutat de Mèxic i en el 2019 va exposar en Arc Madrid. I en el 2022 va ser becària de la Fundació Vist per a la producció de projectes en clau de gènere.

 

 

lesliesearles.com

 

 

 

DATA D'INAUGURACIÓ

24 Març 2023 a les 20.00h

 

DATA DE CLAUSURA

23 Abril 2023

LLOC
Ca Lambert

DIRECCIÓ:
Carrer Major, 40
Xàbia
HORARI:
Dimarts-divendres 10:00-13:00, 17:00-20:00
Dissabte 10:00-13:00
Diumenge 10:00-13:00

Dilluns Tancat