Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

FRANCISCO UBILLA

RACONS GEOMÈTRICS

La abuela y la carta

Treball de fotografia de carrer on l’obsessiva composició i la vivor dels colors, intenten jugar entre si per a donar un recorregut visual harmònic i geomètric entre el quotidià de Xile i Espanya.

 

«Racons Geomètrics» és un treball de fotografia de carrer que busca la simplesa en escenaris urbans i mostrar aqueixa desapercebuda interacció que tenim amb el nostre entorn. Gràcies a les presses del nostre dia a dia, no ens adonem que estem envoltats de geometries i equilibris, sent aquest treball una cerca d’aqueixos xicotets i fugaços moments d’harmonia.
Les imatges presentades en aquesta ocasió han sigut realitzades a Xile i a Espanya, com una proposta d’acostament cultural entre totes dues nacions a través d’una fotografia de carrer ple de color i d’enquadraments obsessius. En ella, es mostren com les formes de la ciutat interactuen amb les persones i com en sols uns instants de precisió, es poden crear harmonies visuals que podem trobar a la volta de qualsevol cantonada de barri.
És una obra que es troba en constant evolució i on es poden trobar fotografies realitzades en diversos llocs de tots dos països, com els metres de Santiago i de Madrid, l’Avinguda Mapocho a Santiago o el barri de Santa Catalina a Palma, entre altres llocs. No obstant això, les imatges no sols es poden entendre per si soles, sinó que mantenen una línia narrativa entre elles, construïda a través de línies geomètriques i composicions que emergeixen des de cada imatge, però que entrellacen entre elles creant un recorregut visual que va d’un extrem a un altre d’aquesta exposició
És com un trencaclosques, on les peces, independent del seu lloc de procedència, es van encaixant en un col·lectiu fotogràfic que té la seua pròpia força des del grupal, però que la seua essència ve des de l’energia individual que brolla de cada imatge. És, finalment, un viatge, un recorregut visual a través d’aqueixos xicotets i fugaços moments d’harmonia que tenim amb l’entorn i que es van entrellaçant amb les formes i els colors que recorren successivament els racons geomètrics dels nostres barris.

 

SOBRE L’AUTOR

Francisco Ubilla és un fotoperiodista xilé nascut a Santiago de Xile en 1981. Va cursar periodisme en la Universitat Diego Portales i compta amb un Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Espanya.
Viu a Palma de Mallorca des de 2017, lloc on m’exercisc com a corresponsal freelance per al periòdic El País i per a l’agència internacional de notícies Associated Press. A més, és professor de fotoperiodisme en la Universitat Alberta Giménez de Palma de Mallorca.
En 2011 va obtindre la beca DIRAC del Ministeri de Relacions Exteriors de Xile per a artistes xilens residents a l’estranger. Ha sigut premiat en el concurs internacional Sony World Photography Award 2017, finalista en el SIPAContest 2018 i 2020, així com en el Travel World Photography Award 2018. Esment d’Honor en l’International Photography Award (IPA Award) en la categoria Street Photography, com també en el ND Photo Award. Jurat internacional des de 2018 a 2020 per a la Confederació Espanyola de Fotografia i ha representat a Xile en el World Photographic Cup de 2020 i 2021, en la categoria reportatge.
Ha realitzat i participat en exposicions fotogràfiques en països com Suècia, la Xina, Xile, Anglaterra i Espanya, entre les quals destaquen les realitzades en l’Institut Cervantes de Shanghái, el Centre Llatinoamericà i del Carib de Pequín i Somerset House de Londres. La seua última exposició va ser realitzada 2021 a casa d’Amèrica, Madrid, lloc d’on es recullen les obres que seran presentades en el festival Ojos Rojos.

 

ENLLAÇOS

franciscoubilla.com

instagram.com/francisco_ubilla_photos/
facebook.com/francisco.ubilla.photojournalist

 

CASTELLANO

 

 

DATA D’INAUGURACIÓ
25 Març 2022 a les 19h. DATA DE CLAUSURA
24 Abril 2022 LLOC
Cactus Club & Shop DIRECCIÓ:
Carrer Sor Maria Gallart, 9
HORARI:
Dilluns-Dissabte 11:00-14:00, 17:30-20:30
Diumenge: Tancat