Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

FELIX GRANDE BAGAZGOITIA

LA MÀGIA DE L'AIGUA

FELIX-GRANDE4 FESTIVALOJOSROJOS

L'origen d'aquesta exposició comença en el meu propi arxiu de diapositives de 35 mm, guardades en un moble arxivador amb imatges preses en 1993 i emmagatzemades en el garatge del meu pare a Almeria. L'any 2006 per un descuit, es va inundar el garatge amb deu centímetres d'aigua, i va afectar només les diapositives que estaven més pròximes al sòl.

En un primer moment la situació era un desastre, havia perdut la memòria de centenars de fotografies realitzades en els meus viatges. En observar les imatges, al mateix temps que s'havien transformat, la meua mirada cap a elles també havia canviat, adonant-me de la màgica transformació produïda per  l'aigua.

Aquest fet estava en sintonia amb un moment clau en la relació amb el meu pare i l'element aigua havia netejat i transformat la memòria del passat, com si d'un fet psicomágico es tractara.

Amb el pas dels anys i després d'intenses experiències, processos i aprenentatges personals, he anat evidenciant en aquestes accidentades diapositives, que qualsevol esdeveniment que ens ocorre en la vida el percebem i sentim com una cosa positiva o negatiu, i si anem més enllà, podem transformar la mirada i així rebre l'aprenentatge d'un esdeveniment aparentment negatiu.
Gràcies a la màgia de la fotografia, que ens permet crear des del negatiu d'una pel·lícula a positivar la nostra pròpia visió de la vida, per a créixer i transformar-nos en la millor versió de nosaltres mateixos.

 

SOBRE L'AUTOR

Félix Grande Bagazgoitia (Madrid, 1974). Fotògraf i biòleg, es va iniciar en la fotografia amb dotze anys gràcies a la seua passió pels animals i la naturalesa.
Des de llavors la fotografia ha sigut una forma de vida que li ha portat a viatjar per una vintena de països on viure experiències en direcció a la trobada aconseguisc mateix, el món natural i la vida. La vida com l'única oportunitat dels éssers i la naturalesa d'interrelacionar-se d'una manera conscient i sensible. La vida i el cosmos, com un tresor i el nostre sentiment de formar part del tot.

 

 

 

DATA DE INAUGURACIÓ
25 Març a les 13.30h.

DATA DE CLAUSURA
11 Mayo 2023

LLOC
Galería Isabel Bilbao

DIRECCIÓ:
Av. d'Ausiàs March, 9
HORARI:
Matins:Dilluns-Dissabte 10.00-13:30h.
Vesprades: NOMÉS Dilluns, Dimecres i Divendres 17.00-20.30 h.
Diumenge tancat