Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

ELS FILLS DEL CÉRVOL

SINOPSI

La Vall de l'Alt Tajo, entre Terol i Guadalajara, és un dels territoris més despoblats d'Europa. Allí trobem un lloc on la naturalesa i el clima dominen de manera salvatge, imposant una visió ancestral de la realitat.

Aquesta regió, coneguda com "la Siberia espanyola", va ser poblada fins al s. I d. C. i durant més de mil anys pels celtes que van emigrar del centre i nord d'Europa.

En aquesta vall el cérvol és un animal totèmic, àmpliament representat en el imaginiario popular i molt present en la vida diària. Aquestes creences són manifestació i herència d'aquest passat cèltic tan present en la societat de la regió. El cérvol va ser una de les més antiga s'importants deïtats d'aquesta cultura, conegut com Cerunnos.

I és que els celtes van llegar en aquesta regió una concepció del món que ha romàs virtualment intacta fins als nostres dies, trobant-nos davant una societat fossilitzada, en gran part a causa de la despoblació.

En l'actualitat, els seus descendents continuen poblant aquesta màgica vall i adorant als animals, al bosc i a la naturalesa. Una cosmogonia que està a punt d'extingir-se juntament amb s o s habitants.

Ells són els últims celtibers de l'altiplà espanyol. Ells són els Fills del Cérvol, legítims descendents de Cerunnos, el déu astado, venerat en aquesta regió com "el rei del bosc".

 

 

L'autor

José Luis Carrillo. Fotògraf establit a Alacant, director de l'escola de fotografia Mistos i co-director del Títol d'Expert en Fotografia Contemporània de la Univ. D'Alacant. Amb una trajectòria de més de 20 anys com a fotògraf, s'ha especialitzat en la fotografia documental contemporània posant el focus d'atenció en temes universals de la nostra geografia i història social.

 

-Un llibre dissenyat per Juanjo Justícia, de l'estudi Underbau, grandària 23x28, 70 pàgines.

Edició: Lumínic - Primera edició
Mesures: 19 x 24 cm
Extensió: 94pp
Fotografies i text: José Luís Carrillo
Edición gràfica: José Luis Carrillo, Pablo Chacón i underbau
Disseny: underbau
Preimpressió: La Troupe
Impressió: Brizzolis
ISBN:978-84-120387-2-9

 

DATA DE LA XARRADA
8 Abril 2023

HORARI:
12.30 h.

LLOC
C. Cultura- Sala de conferencias

DIRECCIÓ:
Plaça Jaume I - Dénia