Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

CHEMA MADOZ

 

 

E-245

La obra de Madoz apel·la a la imaginació de l’espectador i el convertix en còmplice dels seus jocs de lògica convidant a una nova interpretació de l’objecte. A través d’un llenguatge elaborat i únic de metàfores poètiques i inesperades, les imatges en blanc i negre de Madoz aconseguixen descontextualitzar l’objecte fotografiat conferint-li un nou significat que adquirix un sentit subjectiu per a qui l’observa.

En esta exposició Chema Madoz presenta més de quaranta fotografies en les quals explora nous objectes, sense renunciar a aquells que ja són recurrents en la seua obra.“Per a mi és important que la imatge continue mantenint un cert misteri, un cert interés, que no siga una cosa que s’esgote. M’agrada que perdure en eixa fotografia alguna cosa que continue exercint sobre l’espectador un cert atractiu, que et permeta conviure amb ella amb el pas dels anys”. 

Al llarg de la història, els objectes han evolucionat amb nosaltres adquirint diferents significats com a resultat de la nostra relació amb ells. Així mateix, el context en el qual es pren la fotografia és determinant i influïx en la lectura de qui interpreta l’obra. En paraules de l’artista: “Treballant amb els objectes vaig conéixer el vertigen de no albirar la fi. A hores d’ara encara continue descobrint coses noves en ells, no tinc la sensació que es tracte d’alguna cosa que tinc controlat”. 

 

SOBRE L'AUTOR

Chema Madoz (Madrid, 1958) és un dels fotògrafs espanyols amb major reconeixement. Durant els anys 80, les fotografies de Madoz tenien un aire teatral i surrealista, amb una certa reminiscència a la pintura de R. Magritte. A partir dels anys 90, comença a prescindir de la idea d'atzar i la substituïx per una recreació d'imatges mentals. Deixant de costat elements externs com la llum natural o els models, comença a desenvolupar el concepte de l'objecte des del blanc i negre. La funció subjectiva de la mirada de l'espectador, juntament amb l'ús d'un llenguatge més elaborat i críptic, serà el tema constant en la seua fotografia.

La seua obra ha sigut exposada en nombroses galeries, museus i centres d'art a nivell nacional i internacional. L'any 2000 va ser guardonat pel Ministeri de Cultura amb el Premi Nacional de Fotografia d'Espanya, el Premi Higashikawa Overseas Photographer del Higashikawa PhotoFestival al Japó i el Premi PhotoEspaña; en 2014 el Premi Nacional Illa de Pietat; en 2019 va rebre la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts i el Premi Aula de les Metàfores del Principat d'Astúries.

 

 

 

elviragonzalez.es

 

DATA D'INAUGURACIÓ

26 Octubre 2024 a les 18.30h

DATA DE CLAUSURA

1 Desembre 2024

LLOC
Casa del Cable

DIRECCIÓ:
Avda. Marina Española, 6 (Port de Xàbia)
HORARI:
Dimarts-Dissabte 10:30-13:30, 17:00-20:00
Diumenge 10:30-13:30
Dilluns Tancat