6 agosto, 2020

XUSA BOU

ES  |  EN

QUERIDA FRANCESCA  (Estimada Francesca)

xusa-bou-francesca-woodman-festival-ojosrojos

Estimada Francesca per Xusa Bou

Francesca Woodman sense voler-ho s'ha convertit en la meua millor eina per a expressar els meus sentiments i la meua manera de veure la vida en aquest moment.

Aquest és un treball per a explorar qui soc i mirar-me a la meua mateixa a través dels seus ulls.

En definitiva el meu humil homenatge a una de les fotògrafes que més admire i més ha influenciat la meua manera de mirar a través de l'objectiu.

Estimada Francesca,

Des que et vaig conéixer he volgut treballar amb tu. Sé que a tu també t'ha sigut difícil que entenguen la teua manera de veure la vida, per això la meua intuïció em deia que faríem un bon equip.

Tenia la necessitat de deixar-te entrar en la meua ment, de ficar-me jo en la teua, de sentir el que la teua sents i aprendre de la teua experiència. Així que he de donar-te les gràcies per haver acceptat.

Sempre he sentit que alguna cosa no encaixava en el meu, que no arribava a trobar el meu lloc i com més et conec més veig que estem juntes en això. Sempre he sabut que l'única manera que la meua ment fluïsca, era fluint amb tu, que el meu lloc estava al costat de tu.

Gràcies Francesca. Gràcies per deixar-me conéixer-te, per acceptar conéixer-me. Ha sigut un vertader plaer treballar amb tu. Però benvolguda amiga, això no és un adeu, és un fins prompte.

Xusa

Xusa Bou

Nascuda el 26 de setembre de 1975 en la localitat de Xàbia, Alacant, compta amb una mirada creativa i rebel que posa sempre la poesia visual i atreviment en el punt de mira a través del visor de la seua càmera.

La seua marxa en la fotografia comença tard, però des de la seua primera fotografia es veu que la seua manera de mirar per l'objectiu és diferent. La seua personalitat després de la cambra queda marcada per enfrontar-se sempre al repte del tret allunyada de convencionalismes.

Utilitza la fotografia com a eina per a entendre's a si mateixa i els seus sentiments així com una manera d'entendre l'entorn que l'envolta.

El seu estil inquiet passa per diversos estils però destacaríem el conceptualisme com la seua major influència, de la mà d'artistes com Francesca Woodman.

La present exposició centra precisament el seu treball d'exploració de la fotografia Woodmaniana sota la seua pròpia perspectiva i personalitat.

 

Francesca Woodman

Francesca Woodman, va nàixer el 3 d'abril de 1958 a Denver, Colorado en el si d'una família d'artistes que va incloure l'art com una prioritat.

Amb només 13 anys el seu pare li regala la seua primera cambra. La qual es converteix en la primera eina per a desenvolupar la seua creativitat després de l'objectiu.

La seua temàtica és fàcilment identificable gràcies a aspectes com el blanc i negre i el autoretrato en escenaris derruïts i melancòlics. El seu característic estil l'ha convertida en una de les artistes contemporànies més influents després de la seua mort amb 23 anys.

El seu cos és representat tant nu com vestit en un exercici d'exploració de la feminitat. El retrat del seu cos és eteri intentat al·ludir a un pla més elevat que el terrenal.

Destacaríem a Man Ray i la literatura Victoriana com algunes de les seues influències més importants.

DATA D'INAUGURACIÓ
18 Setembre 2020

DATA DE CLAUSURA
24 Octubre 2020

LLOC
Cactus Club & Shop

DIRECCIÓ:
Carrer Sor Maria Gallart, 9
HORARI: 
Dilluns-Dissabte 11:00–14:00, 18:00–21:00
Diumenge: Tancat