28 julio, 2020

XAVIER FERRER CHUST

ES  |  EN

OREMUS

HELLIN-93

Nace a Vila-real en 1958. Coneix prompte els secrets del laboratori, ja que el seu pare és un bon coneixedor d'això per la seua afició  a la fotografia, encara que no comença a realitzar imatges fins a l'any 1982,

En aquest inici, els seus treballs són de tipus social i creatiu sobre suport en blanc i negre. En aquesta època participa en concursos aconseguint guardons de caràcter local i nacional.

Però és a partir de 1988 quan  ja dominant la tècnica desenvolupa la seua labor amb més qualitat i sense deixar de costat la *concursística, se centra més en l'elaboració de treballs homogenis per a donar-los a  conéixer en exposicions.

L'any 2000 , deixa a un costat la fotografia  i desmunta el laboratori, amb la qual cosa ja no pot copiar les seues pròpies fotos . L'any 2007  aprofitant l'auge de la fotografia digital aconsegueix adaptar-se al nou ritme que porta la imatge en les seues tècniques de retoc i en les noves possibilitats de les cambres, per a realitzar una nova fotografia, un nou *documentalismo ara en color, trencant amb les premisses que fins i tot li tenallaven de la fotografia analògica de blanc i negre que en tants anys havia realitzat.

Té l'opció de poder viatjar aquests últims anys produint variats treballs en diferents països

Encara que s'ha distingit sempre per el  foto reportatge, tant de tema antropològic i social, també ha realitzat incursions en fotografia creativa i conceptual.

Ha exposat individualment en més de vint sales de tota la geografia espanyola, i la seua obra està present en molts centres i agrupacions culturals i publiques i més de cent premis nacionals avalen la trajectòria de l'autor a de les fotògrafes que més admire i més ha influenciat la meua manera de mirar a través de l'objectiu.

 

xavierferrer.com

festivalojosrojos.com/charla-xavier-ferrer-chust/

revistaojosrojos.com/xavier-ferrer-chust/

 DATA D'INAUGURACIÓ

18 Setembre 2020

DATA DE CLAUSURA

24 Octubre 2020

LLOC
Ca Lambert

DIRECCIÓ:
Carrer Major, 40
Xàbia 
HORARI: 
Dimarts-divendres 10:00–13:00, 18:00–21:00
Dissabte 10:00–13:00
Diumenge 10:00–13:00                                                                              Dilluns Tancat