14 agosto, 2020

UN VIATGE DEL QUÍMIC A EL DIGITAL

ES  |  EN

Xavier Ferrer Chust va conéixer prompte els secrets del laboratori, ja que el seu pare era un afeccionat a la fotografia, encara que no va començar a fer fotografies fins a l'any 1982.

En els seus inicis, els seus treballs van ser de tipus social i creatiu sobre suport en blanc i negre. En aquesta època va participar en concursos aconseguint guardons de caràcter local i nacional.

Però és a partir de 1988 quan,  ja dominant la tècnica, va desenvolupar la seua labor amb més qualitat i sense deixar de costat la concursística, es va centrar més en l'elaboració de treballs homogenis per a donar-los a  conéixer en exposicions.

L'any 2000 va deixar a un costat la fotografia i va desmuntar el laboratori, però en 2007, aprofitant l'auge de la fotografia digital va aconseguir adaptar-se al nou ritme, al retoc i a les noves possibilitats de les càmeres, per a realitzar una nova fotografia, un nou documentalismo ara en color, trencant amb les premisses que fins i tot li tenallaven de la fotografia analògica de blanc i negre que en tants anys havia realitzat.

xavierferrer.com

festivalojosrojos.com/xavier-ferrer-chust/

DATA DE LA XARRADA

19 Setembre

LLOC

Casa Cultura Xàbia

DIRECCIÓ:
Plaça de Baix, 6, 03730 Xàbia

HORARI:
9.30 a 10.30 h.