Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

TALLER AITOR FERNÁNDEZ

EL RETRAT PERIODÍSTIC: treballar amb material sensible

 

NOM DEL DOCENT

Aitor Fernández

 

Descripció del taller:

Treballar amb persones és treballar amb material sensible. Cal aprendre a conduir-les amb respecte i empatia, però sense perdre la vista que el nostre objectiu és obtindre el millor resultat.

En moltes ocasions tenim davant a persones que han viscut experiències complicades, que ens han obert les portes de la seua casa o que acaben de despullar-se emocionalment durant una entrevista prèvia: la nostra fotografia ha de completar positivament aquesta història que acabem d'escoltar.

A vegades disposem de poc temps o hem de ser ràpids en l'hora de treballar, ja que hi ha moltes decisions tècniques i artístiques a prendre.

En aquest taller pràctic us donaré les claus per a poder enfrontar un bon retrat documental, a través de la meua experiència personal i altres fotògrafs i fotògrafes, enfocant-nos en els processos particulars que han sigut clau de l'èxit o del fracàs d'aquests treballs.

També farem espai per als consells tècnics, orientats a fer-nos el treball més fàcil per a poder focalitzar tota l'atenció en l'objectiu que ens hem marcat.

La segona part del taller buscarà posar en pràctica els consells en dues propostes pràctiques complementàries. En totes dues propostes es tractarà de focalitzar l'atenció, primer, en l'escolta activa i en l'observació d'aquelles coses que ens puguen ajudar a atorgar significat al nostre retrat; segon, a aprendre a treballar de manera empàtica i respectuosa, per a poder construir la idea sense deixar de costat al nostre model.

És recomanable que les persones assistents porten la seua pròpia càmera fotogràfica, si la tenen, aquella amb la qual se senten còmodes o treballen habitualment. No fa falta que la cambra siga professional o que porten tots els seus accessoris, ja que el que pretén el taller és facilitar-nos el treball aprofitant els recursos que tenim.

 

Programació del taller:

9:00-9:30. Recepció, dinàmica de presentació i creació de grups de treball
09:30-10:45. Posada en comú teòrica
10:45-11:45. Proposta pràctica 1
11:45-12:00. Descans

12:00-13:15. Proposta pràctica 2
13:15-14:00. Valoració de resultats i tancament

El tallerista: Aitor Fernández

És fotògraf documental i coordinador d'estudis i docent a l'escola de fotografia DateCuenta. Els seus projectes estan relacionats amb les migracions, la memòria democràtica i els drets humans i han sigut premiats i presentats per organitzacions com Amnistia Internacional, el Festival de Drets Humans de Barcelona o el Memorial Democràtic. Els seus projectes s'han publicat en llibres i mitjans de comunicació com El Periódico de Catalunya, VICE News o Público.

Aitor Fernández participa també en el Festival Ojos Rojos de Dénia amb el projecte “Famílies a contra corrent”, un projecte de fotografia que documenta dotze perfils de famílies no normatives, des de famílies nombroses a monoparentals passant per famílies LGTBI, famílies que han patit violència masclista o que eduquen a casa.

aitorfernandez.eu

@aitorrfe

Preu: 50 €

 

 

 

 

DATA DEL TALLER
8 Abril 2023

LLOC
Teatre Auditori Centre Social
Dénia

DIRECCIÓ:
C/ Calderón, 4
Dénia

HORARI:
Dissabte 09.00-14.00h.