Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

PAKO PIMIENTA

SIZIGIA

ojos rojos 07

El saló de la casa de l'Àvia Aurora estava ple de fotografies de senyors amb bigot amb cara d'antics i senyores empindongades recolzades en pedernals. Els xicotets teníem l'entrada prohibida. A l'estiu, a l'hora de la migdiada, quan la calor es feia insuportable i tots dormisquejaven, aconseguia escapolir-me a través del dormitori on Pare roncava fins al xicotet museu. Allí va ser on vaig caure fulminat davant el vertader poder de la fotografia. Si tan sols una de les meues fotografies poguera fer que siga per a un espectador el començament d'una història, l'objectiu d'aquesta exposició s'haurà complit amb escreix.

 

 

SOBRE L'AUTOR

Es considera aprenent de fotògraf des que el seu pare li va regalar una càmera Werlisa club color el dia de la seua primera comunió.

Durant tota la seua infància treballa en nombroses pel·lícules de súper 8 de caràcter familiar com a ajudant de càmera d'Evaristo Pimienta. També participa en el seu muntatge.

Títols com «L'Àvia compleix 103 anys» o «La Antilla 78, un estiu per a pescar» avalen el seu treball.

Es trasllada a Madrid on cursa estudis de fotografia bàsica, il·luminació publicitària i fotoperiodisme en el CEI (centre d'estudis de la imatge).

Durant dos anys és encarregat supervisor del centre de revelat City Photo en el centre comercial Trocadero a Londres.

Regenta el seu propi negoci de reportatges de caràcter social «B&W» a Oliva de la Frontera durant 7 anys on d'una manera autodidacta comença la seua introducció a la fotografia digital.

Per motius familiars torna a Badajoz on passa a supervisar tres establiments fotogràfics de la franquícia fotogràfica Plató.

En una bolca de rosca passa a encarregar-se de l'àrea de fotografia publicitària de l'agència On durant 3 anys on acabarà desenvolupant també tasques de director creatiu.

Fitxa per l'Agència de publicitat Achili on només milita 1 any.

En l'actualitat treballa com frelance publicant regularment en el diari Hui del grup de comunicació Vocento abordant també projectes de caràcter personal.

Ha cursat seminaris i tallers amb fotògrafs de la talla de Anders Petersen, Michael Ackerman, Alberto García Alix i Ricky Dávila, entre altres.

En l'actualitat també imparteix tallers sobre el procés creatiu del seu fotollibre Sizigia

«Però els fils de la Verge es diuen també baves del diable, i Michel va haver d'aguantar minucioses imprecacions, sentir-se dir entremetedor i imbècil, mentre s'acarava deliberadament en riure i declinar, amb simples moviments de cap, tant d'enviament barat.» Les baves del diable. (Julio Cortázar)

 

pakopimienta.es

@pako_pimienta

DATA D'INAUGURACIÓ
25 Març 2022 a les 20h

DATA DE CLAUSURA
24 Abril 2022

LLOC
Ca Lambert

DIRECCIÓ:
Carrer Major, 40
Xàbia

HORARI:
Dimarts-divendres 10:00-13:00, 17:00-20:00
Dissabte 10:00-13:00
Diumenge 10:00-13:00

Dilluns Tancat