Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

MARIEL VIDAL

A CEGUES

MARIEL VIDAL FESTIVALOJOSROJOS

Quan els meus ulls van començar a trair-me, la meua intuïció, la meua ment i el meu cor es van tornar les meues eines més importants per a veure, per a continuar fotografiant.
Ara el control és mínim i l'atzar juga una part essencial en la realització de les meues imatges.
Aquesta visió nova l'associe a l'espontaneïtat, a l'impuls de disparar instintivament en rebre imatges que s'esvaeixen. Aquest significat simbòlic del que és i no és, volguera que romanga visible.
La meua relació amb la fotografia està canviant cap a un camí vas desconegut i intangible que vaig descobrint a poc a poc. L'estètica és com d'un somni, imprecisa, subtil i fins a sofisticada. Com una *mímesis imperfecta de la realitat.

 

SOBRE L'AUTORA

MARIEL VIDAL HENDERSON
Llicenciada en Arts Visuals, amb especialitat en Fotografia a l'Escola Nacional Superior d'Arquitectura i Arts Visuals (ENSAAV) de Brussel·les, Bèlgica, i a l'Escola d'Art i Disseny (WSCAD) de West Surrey, a Anglaterra.

El seu treball personal s'aproxima a la imatge com a document social i cultural. Els seus primers treballs es desenvolupen en la costa, la serra i la selva del Perú. Destaca d'aquesta etapa el seu treball “Chorrillos” com a part de la “Sèrie Costa”, que actualment forma part de la Col·lecció Fotogràfica del Museu d'Art de Lima (MALI) i de la Col·lecció Jan Mulder. El seu últim treball “A Cegues”, fotolibro autoeditat, s'articula des de la relació entre imatge real i mental, les evanescències, l'atzar, els silencis, el presente i l'absente, qüestionant la seua nova realitat.
El seu treball ha sigut exposat en entitats culturals de renom internacional a l'Equador, el Perú, Espanya, els EUA, Austràlia i el Brasil.

Ha treballat com a fotògrafa independent amb entitats com la revista Marca, Caretes, United Press International, Galeria Seqüència i Associació de Fotografia al Perú, i amb World Press Photo, Cercle de Belles arts, Diputació de Toledo i el Centre Cultural Sant Ildefons a Espanya.

 

revistadearte.com

 

 

 

 

DATA D'INAUGURACIÓ

31 Març 2023 a les 19h

DATA DE CLAUSURA

29 Abril 2023

LLOC
Casa de Cultura
 Dénia

DIRECCIÓ:
Plaça Jaume I
Dénia

HORARI:
De dilluns a divendres de 8 a 22 h.
Dissabte de 10 a 13,30 h. i de 18 a 21 h.
Domingo tancat.