5 agosto, 2020

LUIS VIOQUE

ES  |  EN

NÓRDICA

luis-vioque-festivalojosrojos2020

Des dels començaments de les seues preses fotogràfiques Luis Vioque ha utilitzat el paisatge panoràmic per als seus treballs. La cerca insistent d'imatges atemporals i un joc constant amb la línia de l'horitzó són els arguments que maneja per a expressar-se.

Com defineix el poeta Josep M. Rodríguez

Panoràmica íntima. Si haguera de definir l'estil de Luis Vioque utilitzaria sens dubte aqueixa expressió: panoràmica íntima. Dues paraules aparentment oposades, que s'uneixen i s'omplin de sentit en cadascuna de les seues fotografies.

Les seues principals sèries fotogràfiques són Un Viatge Imaginari (2001) Mars de Portugal (2004) Oceans d'arena (2010) Siluetes del paisatge (2012) Madrid panoràmic (2013) Islàndia (2018) i Nòrdica (2020) aquest últim treball és el que presenta en el Festival Fotogràfic Ulls Rojos.

Nòrdica és un treball fotogràfic realitzat al llarg de quatre anys en els quatre països Nòrdics, Dinamarca, Finlàndia Noruega i Suècia.

La immensitat del paisatge fotografiat et fa sentir sol i al mateix temps envoltat de naturalesa i de màgia silenciosa; et fa reflexionar sobre la vida, sobre el present i el futur. Les muntanyes, els rius, les glaceres, els fiords i en general les panoràmiques d'aquests països provoquen la sensació d'estar en comunió amb la naturalesa, sense allunyar-nos de la petjada humana que apareix reflectida en embarcadors, cases, carreteres…… La presència humana és quasi anecdòtica, mostrant siluetes errants en la distància i presentant escenaris on la persona ha quedat absorbida per l'entorn.

El temps és un altre concepte present en aquests paisatges, es deté, es dilueix sense cap referència que ens faça sospitar la ubicació temporal de la presa, són uns paisatges clarament atemporals que fan que la naturalesa siga sempre la protagonista principal.

luisvioque.com

DATA D'INAUGURACIÓ

18 Setembre 2020

DATA DE CLAUSURA

24 Octubre 2020

LLOC

Museo Soler Blasco

DIRECCIÓ:
Carrer Primicies, 1

HORARI:
Dimarts a Divendres 10 a 13-  18 a 21 h.
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 h.
Dilluns tancat