5 agosto, 2021

LA FOTOGRAFÍA INTERVINGUDA

ES  |  EN

TAULA REDONA

Si una fotografia és referent de realitat, ho continua sent després d'haver sigut intervinguda? Per què ens continua molestant que algú toque les fotos documentals o els retrats? Què implica la reescriptura d'algunes imatges? Moltes qüestions sobre la taula que prometen un gran debat sobre aquest controvertit tema.

“La fotografia intervinguda”, plantejarà una reflexió sobre les possibilitats creatives, i els límits ètics i estètics de la imatge.

L'exposició "Biblioteca d'ànimes" de l'artista Nina Llorens Peters, que es presenta dins del marc del Festival Ojos Rojos 2021, serà el punt de partida del debat.

 

 

La dinàmica de la taula redona “La fotografia intervinguda” es desenvoluparà a partir d'una breu presentació de *Nina Llorens  sobre el seu treball “Biblioteca d'ànimes” donant pas al plantejament de les ponents i posterior debat, on els assistents també podran prendre la paraula.

Durant la taula redona del pròxim dissabte 2 d'octubre coneixerem diferents visions de la intervenció creativa sobre fotografia. Nina Llorens Peters empra el collage en la seua producció artística, des de fa anys exposa les seues temàtiques on la fotografia és el suport plàstic. Marisa Giménez Soler té una llarga experiència en Gestió cultural i, com a crítica d'art contemporani, coneix bé l'obra dels apropiacionistas espanyols. Eduardo D'Acosta com a docent, és un especialista que revisa aquests aspectes estètics en els seus tallers fotogràfics i Mili Sánchez co-directora del Festival, docent i fotògrafa, serà l'encarregada de moderar el debat.

 

@Nina Llorens Peters

Ponents:

Nina Llorens Peters, artista del collage, dissenyadora i autora de Biblioteca d'ànimes.

Marisa Giménez Soler, Directora del Museu del Rus d'Alarcón, cofundadora de l'Estora Blava i Dotze Illes.

Eduardo D'Acosta, fotògraf, investigador, divulgador i docent especialitzat en fotografia contemporània i usos de la imatge.

Mili Sánchez fotògrafa, docent i codirectora de la revista i el festival Ojos Rojos.

DATA DE LA TAULA REDONA

2 de Octubre 2021

LLOC

Casa Cultura. Xàbia

DIRECCIÓ:
Plaça de Baix, 6,
Xàbia

HORARI:
Disabte 19.00 h