Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

JULIAN BARÓN

EL LABERINT MÀGIC

_MG_6936

El laberint màgic és un projecte de Julián Barón García que part de les recreacions històriques d'episodis de la Guerra Civil espanyola que se celebren en localitats com Lopera, Fayón, Morata de Tajuña o Viver. Representacions concebudes com a accions escèniques, a mig camí entre el lúdic i el cultural, amb el propòsit d'acostar les batalles que van tindre lloc entre 1936 i 1939 a generacions que no ha conegut de prop la guerra. En elles, recreadors i públic es fusionen per a condensar un imaginari provinent del cinema i les fotografies que van realitzar els corresponsals de la qual va ser la primera guerra mediàtica. Julián fotografia aquests esdeveniments per a llançar el bombardeig d'imatges que compon aquest llibre: un laberint visual, un túnel del temps en el qual les imatges d'un passat dolorós s'uneixen als símbols més superficials de la nostra cultura contemporània. Una situació que Max Aub va sintetitzar en boca d'un els personatges del laberint màgic, el cicle novel·lístic sobre la guerra d'Espanya del qual aquest projecte pren el seu títol: “Espanya mai eixirà del laberint perquè Espanya és el laberint”.

 

SOBRE L'AUTOR

Julián Barón (Castelló de la Plana, Espanya, 1978). Fotògraf, docent i impulsor de projectes que usen la imatge com a eina social de pensament. En l'abordatge dels seus projectes una voluntat permanent és plantejar perspectives capaces de contribuir a afeblir la rígida imaginació col·lectiva i a qüestionar els discursos oficials que construeixen la memòria, la història i la identitat mitjançant la imatge. En els últims anys ha participat en la creació i coordinació de projectes, tallers o laboratoris d'idees com Horizon, imagenred.org, Contrataller, THE CAGE, Carpetas, Ser libro, etc.

 

Web: julianbaron.es

Instagram: @julianbaronestudio

DATA D'INAUGURACIÓ
18 Març 2022 a les 20h

DATA DE CLAUSURA
24 Abril 2022

LLOC
Centre d'Art l'Estació

DIRECCIÓ:
C/ Calderón, s/n.
Dénia
HORARI:
Dimarts-Diumenge 10:00-13:00, 16:00-20:00

Dilluns Tancat