Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un pequeño-gran proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde lxs maestrxs a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural, generacional o experimental, siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike Steel
+34 691 20 63 79 / Cristina
+034 965 349 476
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

JOSE LUIS CARRILLO

ELS FILLS DEL CÉRVOL

-Children-of-the-Deer-Jose-Luis-Carrillo-08-2

La Vall de l'Alt Tajo, entre Terol i Guadalajara, és un dels territoris més despoblats d'Europa. Allí trobem un lloc on la naturalesa i el clima dominen de manera salvatge, imposant una visió ancestral de la realitat.

Aquesta regió, coneguda com "la siberia espanyola", va ser poblada fins al s. I d. C. i durant més de mil anys pels celtes que van emigrar del centre i nord d'Europa.

En aquesta vall el cérvol és un animal totèmic, àmpliament representat en el imaginiario popular i molt present en la vida diària. Aquestes creences són manifestació i herència d'aquest passat cèltic tan present en la societat de la regió. El cérvol va ser una de les més antiguaseimportantesdeidades deesta cultura, conegut com Cerunnos.

I és que els celtes van llegar en aquesta regió una concepció del món que ha romàs virtualment intacta fins als nostres dies, trobant-nos davant una societat fossilitzada, en gran part a causa de la despoblació.

En l'actualitat, els seus descendents continuen poblant aquesta màgica vall i adorant als animals, al bosc i a la naturalesa. Una cosmogonia que està a punt d'extingir-se juntament amb s o s habitants.

Ells són els últims celtibers de l'altiplà espanyol. Ells són els Fills del Cérvol, legítims descendents de Cerunnos, el déu astado, venerat en aquesta regió com "el rei del bosc".

 

SOBRE L'AUTOR

Jose Luis Carrillo és un fotògraf establit a Alacant, director de l'escola de fotografia Mistos i co-director del Títol d'Expert en Fotografia Contemporània de la Univ. D'Alacant. Amb una trajectòria de més de 20 anys com a fotògraf, s'ha especialitzat en la fotografia documental contemporània posant el focus d'atenció en temes universals de la nostra geografia i història social.

 

mistos.es

@joseluis_carrillo

https://www.facebook.com/joseluiscarrillofoto

lensculture.com

 

 

 

 

DATA D'INAUGURACIÓ

18 Març 2022 a les 19h

DATA DE CLAUSURA

13 Abril 2022

LLOC
Casa de Cultura
 Dénia

DIRECCIÓ:
Plaça Jaume I
Dénia

HORARI:
De dilluns a divendres de 8 a 22 h.
Dissabte de 10 a 13,30 h. i de 18 a 21 h.
Domingo tancat.