Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un pequeño-gran proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde lxs maestrxs a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural, generacional o experimental, siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike Steel
+34 691 20 63 79 / Cristina
+034 965 349 476
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

JORDI BERNADÓ

 

WELCOME TO ESPAIÑ

Barcelona (BCN 4.1)c

Welcome to Espaiñ és un retrat del paisatge cultural espanyol —o, tal vegada, del seu abocador cultural. El retrat d'un fotògraf la intenció del qual no és tant documentar el que troba sinó exposar, amb ironia i una certa tendresa, la vida que jau després de l'aparentment ordinari. Jordi Bernadó s'embarca en un viatge al voltant d'Espanya, parant-se a capturar tots aquells instants, personatges, llocs que, d'una forma més aviat exagerada, reforcen l'estereotip espanyol.

“Tronat” és una descripció òbvia de moltes de les escenes representades. No obstant això, no és tant l'estètica en si el que resulta fascinant, sinó la flagrant obvietat amb la qual aquesta s'exhibeix en les imatges. La lletjor –això és, la *performance exagerada de la lletjor– es converteix en un nou llenguatge, un la gramàtica del qual està plena de belleses amagades.

A mig camí entre el llibre de viatges, el documental i la ficció visual, Welcome to Espaiñ explora la relació entre paisatge i identitat. En lloc de prendre una posició crítica cap a les escenes que fotografia, Bernadó s'acosta a elles amb incredulitat i sentit de l'humor.

L'objectiu no és glorificar Espanya, tampoc envilir, sinó desemmascarar allò que podríem dir la vida secreta dels clixés. És a dir, la forma en la qual el coneixement se sedimenta i distorsiona per a produir allò que coneixem com a bellesa, com a estatus social, decòrum o tradició. Tots aquests conceptes es veuen qüestionats a través de la mirada de l'artista.

Els estereotips formen la base d'aquest estrany viatge al cor de l'essència espanyola, guien al fotògraf en el seu camí per la prima línia entre la veritat i la mentida, entre la història i la fantasia. Aquest és, abans de res, un repositori de fantasies, una col·lecció de desitjos fragmentats, distorsionats i desubicats. La promesa de la felicitat. Creure-se-la o no, això ja és una qüestió de voluntat. Welcome a la terra del quijotisme. Welcome to Espaiñ.

 

jordibernado.com

 

 

 

DATA D'OBERTURA
25 Març 2022

DATA D'INAUGURACIÓ
26 Març 2022 a les 12.30h

 

 

DATA DE CLAUSURA

24 Abril 2022

LLOC
Casa del Cable

DIRECCIÓ:
Avda. Marina Española, 6 (Port de Xàbia)
HORARI:
Dimarts-Dissabte 10:30-13:30, 17:00-20:00
Diumenge 10:30-13:30
Dilluns Tancat