Festival OjosRojos
Sobre nosotros

Ojos Rojos es un proyecto fotográfico nacido como revista digital gratuita (sigue estando disponible en la web), y convertido desde 2019 en festival.

Ojos Rojos es fotografía autoral de España e Iberoamérica. Nuestros intereses van desde las fotógrafas y fotógrafos consolidados a la fotografía emergente, desde lo clásico a lo contemporáneo, desde lo local a los puentes transoceánicos con América, enriqueciéndonos con la diversidad cultural y generacional, pero siempre haciendo prevalecer la calidad de los trabajos

Contacto
Dirección:
Calle Almedijar, 25 - 03730 JÁVEA
Teléfonos:
+034 630 461 831 / Mike
+34 691 20 63 79 / Cristina
+34 691 20 63 79 / Mili
E-mail:
festivalojosrojos@gmail.com

JOAN ESTRADER

ALTA CUINA

24-.Pantalón copia
ALTA CUINA comença en els ingredients bàsics de la cuina de la meua casa: Sal, pebre, tomaca, oli, pa… Des d'una mirada picara es proposa una enginyosa interpretació dels aliments que ens envolten. L'objectiu ha sigut abordar amb una visió diferent, divertida i iconoclasta el menjar.

 

En ALTA CUINA es juga amb el visual i la paraula, amb el quotidià i l'absurd. Es convida a reflexionar que tot el que veiem és una altra cosa. La fotografia no és plana, és dinàmica, sempre té una segona o tercera lectura. És un descobriment, on es produeix la sorpresa.

 

Un treball, on el joc consisteix a mesclar el semiòtic amb l'objectual, i marejar-lo. El convencional s'uneix a l'imaginari i al final ixen metàfores poètiques. Una sèrie d'elements senzills: llanda, all, pera… que col·locats de diferents maneres o associats amb altres elements, canvien els límits semàntics, donant pas a una nova composició. Un pa es converteix en uns pantalons, o un pol en Marco Polo.

 

En les fotografies hi ha una recepta de deliri, joc verbal, composició plàstica i humor. Un proposta diferent i original, on es fa una gran cerimònia al voltant del menjar i dels laberints verbals. Un treball on es produeix un desori entre el significant i el significat de les paraules.

 

ALTA CUINA és una obra en constant evolució, basat en dos eixos fonamentals la imaginació i l'estimulació dels ressorts del cervell, per a produir *endorfinas, capaços de generar una explosió de plaer en l'espectador.

L'autor a través del joc i l'endevinalla et permet donar brincos d'alegria en encertar en la diana enmig del seu caos. O a sorprendre't per la capacitat per a sorprendre. Com un pastisser en el seu obrador alça deliciosos pastissos de les quals, si prens un tros i el degustes aprens per ciència infusa.

Joan Estrader, sempre ha entés l'humor com un vincle de convivència social ja siga a través de projectes teatrals, llibres, poesia o en aquest cas utilitzant la fotografia.

Per a ell, qualsevol bar, biblioteca, sabateria, gasolinera, un vaixell destine a Palma o qualsevol lloc i qualsevol hora és bona per a mesclar fotografia, humor i paraules.

 

DATA D'INAUGURACIÓ
17 Setembre 2021 a les 20h.

 

DATA DE CLAUSURA
24 Abril 2022

LLOC
Ca Lambert

DIRECCIÓ:
Carrer Major, 40
Xàbia

HORARI:
Dimarts-divendres 10:00-13:00, 17:00-20:00
Dissabte 10:00-13:00
Diumenge 10:00-13:00

Dilluns Tancat