16 agosto, 2020

DULCE PINZÓN

ES  |  EN

LA VERTADERA HISTÒRIA DELS SUPERHEROIS

MINERVA VALENCIA originaria de Puebla trabaja como niñera en Nueva York. Manda 400 dólares a la semana

La vertadera història dels superherois

La sèrie està composta per 20 fotografies de color d'immigrants mexicans vestint disfresses de superherois estatunidencs i mexicans coneguts. Pinzón va dividir cada obra d'art en cinc parts: 1) nom de l'heroi, 2) nom de l'o la treballadora diari 3) nom del seu país d'origen, 4) quin treball realitza el treballador per a sobreviure, 5) i la quantitat de remeses econòmiques que envien setmanalment al seu país d'origen.

L'objectiu principal d'aquest projecte, fet en 2006, era fer un homenatge als migrants mexicans als EUA, particularment a Nova York; un homenatge a la valentia i determinació d'aquestes dones i aquests homes els qui, sense l'ajuda de cap poder sobrenatural, treballen moltes hores en condicions extremes i per sous baixos, els quals estalvien per a enviar-los a les seues famílies i comunitats a Mèxic com a remeses que moltes vegades permet la supervivència d'aquestes famílies i comunitats.

Pinzón va realitzar aquesta obra influenciada per la seua nostàlgia cap a Mèxic i utilitzant la cultura pop com a mitjà per a entendre la seua mirada a través de l'art. El seu projecte demostra que, a través del consum, es pot personalitzar, fer mash-ups o re-inventar elements per a crear significats nous.El projecte de Pinzón va servir per a conscienciar sobre aquesta problemàtica llatina i la seua funció en la societat dels Estats Units.

Un exemple d'aquests diaris de superherois és el de Noé Reyes qui tenia 37 anys en aqueix moment. Per a la foto, Reis es va vestir de Superman mentre entregava menjar en un restaurant.Un altre exemple és el de Minerva València, disfressada de Catwoman. Minerva va arribar a Nova York de Pobla a treballar com a mainadera. Cada setmana enviava 400 dòlars.

Aquest projecte ha sigut exposat a casa de la Cultura de nou León i en l'Institut Cultural Mexicà com a part de la mostra Espills: Artistes mexicans contemporános als Estats Units.

 

BIO

Dulce Pinzón (Ciutat de Mèxic, 1974) és una fotògrafa mexicana. El seu treball oscil·la entre la fotografia documental i la fotografia construïda.

Va estudiar Comunicació de Mitjans en la Universitat de les Amèriques en Pobla, "Mèxic en la fotografia" en la Universitat d'Indiana a Pennsilvània i en el Centre Internacional de Fotografia a Nova York.

La seua obra ha aparegut en revistes com a Vice, Marie Claire, Mother Jones, Rolling Stone i en diaris com The New York Times, The Guardian, The Washington Post, La Jornada, Reforma i El País.En 2011, la celebració Fotogràfica Bogotà, va tindre a Mèxic com a convidat d'honor i va comptar amb la participació de 15 fotògrafs mexicans, entre ells, Dulce Pinzón. D'igual manera, en aqueix any les seues fotografies van ser part de l'exposició de fotògrafs mexicans anomenada "Mons Contemporanis: 25 fotògrafs contemporanis", en el bloc "comunitat"; la mostra va recórrer institucions culturals d'Espanya, Bèlgica, Irlanda i Polònia.​En 2012, el seu treball va ser exposat a Nova York dins del marc de la sisena edició de PINTA, "la fira d'art llatinoamericà més gran i representativa dels Estats Units".

 

Enllaços

Wikipedia

DATA D'INAUGURACIÓ

17 Septembre 2021 a les 17h

DATA DE CLAUSURA

17 Octubre 2021

LLOC
Instal·lació al carrer

DIRECCIÓ:
Carrer Marqués de Campo
Dénia