5 agosto, 2020

BERNARD PLOSSU

ES  |  EN

ON THE ROAD IN MÉXICO!

metalocus_BERNARD-PLOSSU-LA-FÁBRICA_01_1180

Bernard Plossu (nascut el 27 de febrer de 1945 en Đà Lạt, sud de Vietnam) és un fotògraf francés amb gran vincle amb Mèxic i Espanya. La part més important del seu treball està constituïda per reportatges de viatges.

De 1951 a 1962 va estudiar a París. Va començar molt prompte amb la fotografia: en 1958. Va viatjar al Sàhara amb el seu pare, amb una Kodak Brownie Flash i, en 1965, va marxar a Mèxic en companyia d'una expedició anglesa per a fotografiar la jungla de Chiapas.

Va realitzar nombrosos reportatges en color en terres dels indis maies; va recórrer Califòrnia i tot l'oest americà: Nevada i el Mitjà Oest.

En 1970 fa un treball sobre l'Índia, ideant les seqüències "subanalistas": seqüències banals que són, de fet, surrealistes.

Continua viatjant contínuament, realitzant nombrosos reportatges en color i, en 1975, viatja, per primera vegada, al Níger. Des de llavors no fa més que fotografies en blanc i negre preses amb una focal de 50 mm. per a quedar-se al marge de la fotografia comercial.

Entre moltes distincions pel seu treball està Gran Premi National de la Photographie (1988) i Premi PHotoEspaña (2013).

“Quan preses una foto, adoptes una posició en el món”

Les fotografies que es presenten  en el Festival, són del seu viatge mexicà.

Quan contactem amb *Plossu, al qual ens uneix un llaç d'amistat, i li vam proposar exposar en el Festival el seu treball sobre Mèxic, ens conteste " Genial!, veuré que copies trobada per casa". Qualsevol aficionat a la fotografia valorarà la importància d'exposar còpies originals i de la col·lecció personal d'un autor tan important com *Plossu.

Gràcies per la teua generositat Bernard!.

Salvador Albiñana, gran coneixedor de l'autor i la seua obra donarà una xarrada en el marc del Festival.

DATA D'INAUGURACIÓ

17 Setembre 2021 a les 19h

DATA DE CLAUSURA

17 Octubre 2021

LLOC

Museo Soler Blasco

DIRECCIÓ:
Carrer Primicies, 1

HORARI:
Dimarts a Divendres 10 a 13-  18 a 21 h.
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 h.
Dilluns tancat